Puppycursus op zaterdag

aandacht2Heeft u een (jong)volwassen hond (>10 mnd.) klik dan hier

Heeft u een puppy en bent u op zoek naar een puppycursus ?

Dan bent u bij ons aan het goede adres ! Met een achtergrond als fokker weten wij als geen ander wat puppies bezighoudt, hoe ze te motiveren zijn en hoe belangrijk de eerste 20 weken van hun leven zijn.  Met de aanschaf van een puppy breekt een spannende en leuke tijd aan waarin de pup een hoofdrol zal spelen. Heel veel karaktertrekken die hij later zal laten zien, zijn afhankelijk van wat hij in de komende maanden zal leren en meemaken.

Wij begeleiden u in dit traject, vragen zoals:

 • wat heb ik allemaal nodig als ik een pup in huis neem
 • hoe leer ik mijn pup zijn naam aan
 • hoe krijg ik mijn pup zo snel mogelijk zindelijk
 • wat geef ik mijn pup te eten, wat doe ik als hij niet wil eten
 • hoeveel beweging mag/moet mijn pup hebben/hoe voorkom ik gewrichtsproblemen
 • hoe voorkom ik dat mijn pup dingen gaat slopen
 • hoe ga ik om met bezoek
 • hoe ga ik om met andere honden die interesse hebben voor mijn pup
 • hoe socialiseer ik mijn pup
 • hoe leer ik hem los mee te lopen
 • etc. etc.

Ogenschijnlijk eenvoudige zaken, maar de manier waarop u hiermee omgaat maakt het verschil tussen een voorbeeldige hond en een hond die later probleemgedrag zal vertonen.

Het doel van onze puppycursus en -coaching is u te leren hoe u uw pup op kunt laten groeien tot een rustige en evenwichtige gezinshond, zodat u samen veel plezier aan elkaar zult hebben !

Hoe ziet de puppycursus eruit ?

De puppycursus omvat in totaal 1 theorieles en 9 prakijklessen. De theorie krijgt u zowel als les en als zelfstudie, en het is aan te raden deze aan te vragen voordat u de pup in huis krijgt. In de theorie wordt onder andere behandeld:

 • hoe leert u een de naam aan
 • zindelijkheidstraining
 • huisregels afspreken
 • kinderen en uw pup
 • socialiseren
 • hoe voorkomt en corrigeert u ongewenst gedrag
 • hoe leert een pup
 • waarom is spelen met uw pup zo belangrijk
 • welke hulpmiddelen heeft u voor de training nodig

De praktijklessen
Zoals gezegd krijgt u 9 lessen. De eerste les is een kennismaking en worden de belangrijkste punten uit de theorie nogmaals aangestipt. Daarna leren wij u en uw pup:

Vooral: plezier hebben en bezig zijn met uw hond ! U zult zien dat u daarmee veel betere resultaten haalt. Verder komen aan bod:

 • Aandacht hebben voor de baas
 • Zit
 • Liggen
 • Blijf
 • Naast/aan voet
 • Volg: Meelopen aan de lijn zonder trekken
 • Komen
 • Wachten
 • en een beginsel van behendigheid

Locatie
Wij beschikken over een eigen trainingslocatie in de buurt van Breugel.

Opzet van de lessen
U kunt bij ons uitsluitend privéles volgen.  Hierdoor krijgt U bij ons dus alle persoonlijke aandacht, is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen we ingaan op uw specifieke situatie. Het leertempo (en dus het eindresultaat) ligt daarom veel en veel hoger. U ziet het ook aan de vele commando's die behandeld worden in slechts 9 praktijklessen, puppycursus dekt daarom eigenlijk de lading niet. Het is een complete gehoorzaamheidscursus. Uiteraard krijgt u tijdens de praktijklessen ook veel praktische informatie, over voeding, over socialiseren, bijten, blaffen etc. etc.. Als u buiten de lessen dagelijks met de hond traint (3 sessies van telkens 5 minuten, per dag, is meer dan voldoende !) dan heeft u binnen 2 maanden een goed afgerichte hond.

Waarom voor ons kiezen ?

In Eindhoven en omgeving zijn geen slechte hondenscholen, er zijn wel verschillen. Gelukkig maar, want dan kunt u voor uzelf bepalen wat u belangrijk vindt en daar uw keuze van af laten hangen. Een wezenlijk verschil in onze manier van lesgeven is dat bij ons de focus ligt op aandacht voor de baas. Een aantal lessen is daarom ook zonder riem. De reden waarom wij zo trainen is dat vanaf de eerste les de hond leert dat het fijn is om bij u te zijn en naar u te luisteren. Pups die ervandoor gaan moeten dit nog duidelijk leren, maar daarvoor gaat u tenslotte naar de cursus.

Daarnaast ligt de nadruk van onze training op non verbale communicatie. Honden zijn namelijk vooral visueel ingesteld, dus non verbale signalen zijn vaak veel effectiever. Voor veel mensen is dit in het begin even wennen, maar als u het eenmaal doorheeft dan zult u merken dat u op een hoger niveau met uw hond communiceert: u maakt echt een connectie. Gevolg van deze methodiek is dat de hond meer aandacht voor u zal hebben, en dus beter zal luisteren. Het enige wat u hiervoor nodig hebt is  GEDULD, in combinatie met een beloning.

Ook een belangrijk verschil is een grote mate van flexibiliteit. Als u een keer verhindert bent dan is dat geen enkel probleem. We verzetten de les gewoon, of u slaat een keertje over, geen enkel probleem. Maar u mist bij ons geen enkele les, u betaalt voor 10 lessen dus die krijgt u dan ook van ons. O ja, en als het flink regent of sneeuwt dan lassen we de les gewoon af, het moet immers wel leuk blijven !

Coaching
Zoals gezegd is de puppy periode een hele belangrijke periode, een periode waarin u regelmatig tegen iets aan zult lopen en met vragen zult zitten. Onze cursisten mogen ons hiervoor altijd raadplegen, buiten de lessen om. Dus als u ergens mee zit en uw fokker is niet bereikbaar of bereid u te helpen, dan mag u ons altijd raadplegen, wij zullen u met raad en daad bijstaan voor zover dat mogelijk is. Een puppycursus bij onze hondenschool is meer dan 1x per week een lesje.

Praktijkgericht en individueel
Doordat wij indivueel lesgeven bent u de hele les ook echt bezig met uw hond. Hoe groter de groep (bij andere hondenscholen) hoe langer u moet wachten. Hetzij moet u wachten op allerlei theoretische uitleg (wat u thuis ook kunt lezen), of u moet wachten tot andere cursisten een oefening gedaan hebben die uw hond allang kent. Een uur les betekent meestal dat u maar 20-30 minuten effectief bezig bent, de rest van de tijd bestaat uit wachten...... Theorie geven wij als huiswerk, praktijkles betekent bij ons dat u ook echt bezig bent met uw hond onder begeleiding van een coach. Omdat onze lessen zo intensief zijn duurt elke praktijkles daarom 30 minuten. Voordeel daarvan is dat het ook heel makkelijk in te plannen is.

En het socialiseren/spelen met andere pups dan ?
In het geval van privéles: Aan het eind of begin van elke les verschijnt/verschijnen de volgende cursist(en), dat is het moment dat er even gespeeld kan worden. Uiteraard onder begeleiding van uw coach die dan tips geeft over hoe u zelf op uitlaatterreinen uw pup verder kunt socialiseren. Daarnaast trainen we in een openbaar park waar veel verschillende honden rondlopen.

Lesdagen en -tijden:
Omdat wij uitsluitend privéles geven zijn de lessen flexibel in te plannen. Verder proberen we de lessen zoveel mogelijk te clusteren. Wij trainen in principe op de zaterdag, gedurende de zomertijd is doordeweeks 's avonds ook mogelijk.

Kosten:
U betaalt voor 10 privélessen € 400. Het cursusgeld voldoet u voor of bij de eerste les. De cursus omvat in totaal 10 lessen: 1 Theorie/kennismakingsles en 9 Praktijklessen, u lest 1x per week. Als u vervolgens het geleerde doordeweeks oefent dan heeft u na 10 weken een hond die graag naar u luistert !

Voordelen om bij ons de puppycursus te volgen:

- Makkelijk in te plannen omdat we rekening houden met uw agenda
- Zeer flexibel: Als u verhinderd bent of weinig hebt kunnen oefenen, schuiven we de les op
- Een half uur effectief en intensief trainen, dus makkelijk in uw agenda in te passen.
- u bent de hele les bezig met uw hond.
- veel gelegenheid voor persoonlijke aandacht en het stellen van individuele vragen.

U bent bij ons dus veel flexibeler omdat wij rekening houden met uw agenda. We spreken wel een vaste wekelijkse dag en tijd af, maar als het een keer niet uitkomt of het is een keer slecht weer, dan verschuiven we de les gewoon. Als er na de cursus nog specifieke aandachtspunten zijn dan kunt u gewoon doorgaan met lessen, net zolang als u zelf nodig vindt.

Leeftijd hond:
Met 8 weken zult u waarschijnlijk uw pup op kunnen halen. Wij raden u aan de theorie aan te vragen voordat de pup bij u in huis komt. Wij zullen u dan ook uitleggen hoe u de naam aan kunt leren, dat is uw huiswerk voor de eerste week (in de 9e week van de pup). In die week krijgt uw pup ook de 2e inenting als het goed is. De week daarna kunt u beginnen met de praktijk. Overigens: Als uw hond wat ouder is dan is dat geen enkel probleem, u kunt met 10 weken beginnen maar ook met 16 weken, 10 maanden of met 5 jaar. Onze cursus is leeftijdsonafhankelijk.

Aanmelden

Aanmelden is eenvoudig: stuur ons een bericht met uw naam, naam van de hond, ras en leeftijd. Als u een pup nog moet krijgen vermeld dan wanneer u de pup gaat ophalen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.