Puppycursus

aandacht2Heeft u een (jong)volwassen hond (>10 mnd.) klik dan hier

Heeft u een puppy en bent u op zoek naar een goede puppycursus ?

Dan bent u bij ons aan het goede adres ! Met een achtergrond als fokker weten wij als geen ander wat puppies bezighoudt, hoe ze te motiveren zijn en hoe belangrijk de eerste 20 weken van hun leven zijn.  Met de aanschaf van een puppy breekt een spannende en leuke tijd aan waarin de pup een hoofdrol zal spelen. Heel veel karaktertrekken die hij later zal laten zien, zijn afhankelijk van wat hij in de komende maanden zal leren en meemaken.

Wij begeleiden u in dit traject, vragen zoals:

 • wat heb ik allemaal nodig als ik een pup in huis neem
 • hoe leer ik mijn pup zijn naam aan
 • hoe krijg ik mijn pup zo snel mogelijk zindelijk
 • wat geef ik mijn pup te eten, wat doe ik als hij niet wil eten
 • hoeveel beweging mag/moet mijn pup hebben/hoe voorkom ik gewrichtsproblemen
 • hoe voorkom ik dat mijn pup dingen gaat slopen
 • hoe ga ik om met bezoek
 • hoe ga ik om met andere honden die interesse hebben voor mijn pup
 • hoe socialiseer ik mijn pup
 • hoe leer ik hem los mee te lopen
 • etc. etc.

Ogenschijnlijk eenvoudige zaken, maar de manier waarop u hiermee omgaat maakt het verschil tussen een voorbeeldige hond en een hond die later probleemgedrag zal vertonen.

Het doel van onze puppycursus en -coaching is u te leren hoe u uw pup op kunt laten groeien tot een rustige en evenwichtige gezinshond, zodat u samen veel plezier aan elkaar zult hebben !

Hoe ziet de puppycursus eruit ?

De puppycursus omvat in totaal 10 lessen. De eerste les is een theorieles, deze duurt gemiddeld 1,5 uur. Deze les vindt plaats in onze theorieruimte in Blixembosch (Woensel Noord), en kan binnen een week al ingepland worden. Tijdens de theorielessen leert u:

 • hoe leert u een de naam aan
 • zindelijkheidstraining
 • huisregels afspreken
 • kinderen en uw pup
 • socialiseren
 • hoe voorkomt en corrigeert u ongewenst gedrag
 • hoe leert een pup
 • waarom is spelen met uw pup zo belangrijk
 • welke hulpmiddelen heeft u voor de training nodig
 • en welke vragen u nog meer heeft

De praktijklessen
De 9 lessen daarna zijn praktijklessen, wij trainen in het Henri Dunantpark of in op het sportveld naast Sportcafé de Tempel. In tegenstelling tot de meeste hondenscholen trainen wij bij voorkeur individueel of in kleine groepjes. U heeft dan alle aandacht, hoeft nooit te wachten tot iemand anders klaar is met een uitvoering van een oefening, het leertempo ligt daarom veel en veel hoger.

Uiteraard krijgt u ook tijdens de praktijklessen veel informatie. Als u buiten de lessen dagelijks met de hond traint (3 sessies van telkens 5 minuten, per dag, is meer dan voldoende !) dan heeft u binnen 2 maanden een goed afgerichte pup.

Tijdens de praktijklessen leert uw pup:

Vooral: plezier hebben en bezig zijn met uw hond ! U zult zien dat u daarmee veel betere resultaten haalt. Verder komen aan bod:

 • Aandacht hebben voor de baas
 • Zitten
 • Het commando NEE
 • Spelen
 • Liggen
 • Blijven
 • Meelopen aan de lijn zonder trekken
 • Hierkomen

Waarom voor ons kiezen ?

In Eindhoven en omgeving zijn geen slechte hondenscholen, er zijn wel verschillen. Gelukkig maar, want dan kunt u voor uzelf bepalen wat u belangrijk vindt en daar uw keuze van af laten hangen. Een wezenlijk verschil in onze manier van lesgeven is dat wij bij voorkeur u met uw pup laten trainen terwijl die los is en dus zonder riem. Dit is uiteraard alleen mogelijk als u privéles heeft, tijdens de groepslessen kan het soms wel, soms niet. We proberen het uiteraard wel, maar dit is ook afhankelijk van de pups zelf. Natuurlijk wordt de veiligheid van de pup gewaarborgd door een hele lichte en lange lijn, maar die lijn ligt op de grond en wordt alleen als noodrem gebruikt. De reden waarom wij zo trainen is dat u vanaf de eerste les een hond leert dat het fijn is om bij u te zijn en naar u te luisteren. Pups die ervandoor gaan moeten dit nog duidelijk leren, maar daarvoor gaat u tenslotte naar de cursus.

Daarnaast ligt de nadruk van onze training op non verbale communicatie. Honden zijn namelijk vooral visueel ingesteld, dus non verbale signalen zijn vaak veel effectiever. Voor veel mensen is dit in het begin even wennen, maar als u het eenmaal doorheeft dan zult u merken dat u op een hoger niveau met uw hond communiceert: u maakt echt een connectie. Gevolg van deze methodiek is dat de hond meer aandacht voor u zal hebben, en dus beter zal luisteren. Het enige wat u hiervoor nodig hebt is  GEDULD, in combinatie met een beloning.

Ook een belangrijk verschil is een grote mate van flexibiliteit. Als u een keer verhindert bent dan is dat geen enkel probleem. We verzetten de les gewoon, of u slaat een keertje over, geen enkel probleem. Maar u mist bij ons geen enkele les, u betaalt voor 10 lessen dus die krijgt u dan ook van ons. O ja, en als het flink regent of sneeuwt dan lassen we de les gewoon af, het moet immers wel leuk blijven !

Coaching
Zoals gezegd is de puppy periode een hele belangrijke periode, een periode waarin u regelmatig tegen iets aan zult lopen en met vragen zult zitten. Onze cursisten mogen ons hiervoor altijd raadplegen, buiten de lessen om. Dus als u ergens mee zit en uw fokker is niet bereikbaar of bereid u te helpen, dan mag u ons altijd raadplegen, wij zullen u met raad en daad bijstaan voor zover dat mogelijk is. Een puppycursus bij onze hondenschool is meer dan 1x per week een lesje.

Praktijkgericht en in kleine groepjes
Wij geven indivueel of in kleine groepjes les, hierdoor bent u de hele les ook echt bezig met uw hond. Hoe groter de groep (bij andere hondenscholen) hoe langer u moet wachten. Hetzij moet u wachten op allerlei theoretische uitleg (wat u thuis ook kunt lezen), of u moet wachten tot andere cursisten een oefening gedaan hebben die uw hond allang kent. Een uur les is vaak maar 20-30 minuten effectief. Theorie geven wij in een aparte les of als huiswerk, praktijkles betekent bij ons dat u ook echt bezig bent met uw hond onder begeleiding van een coach.

En het socialiseren/spelen met andere pups dan ?
Aan het eind of begin van elke les verschijnt/verschijnen de volgende cursist(en), dat is het moment dat er even gespeeld kan worden. Uiteraard onder begeleiding van uw coach die dan tips geeft over hoe u zelf op uitlaatterreinen uw pup verder kunt socialiseren.

Lesdagen en -tijden:
De trainingen vinden plaats op werkdagen, d.w.z. van maandag tot en met vrijdag van 09:00-21:00 uur. Als u ons 3 mogelijkheden geeft dan zullen wij proberen u op die dag en tijd in te delen. Het kan zijn dat u dan 1 extra les in moet halen om weer gelijk te lopen, maar ook daarin zijn wij zeer flexibel en kunnen ons aanpassen aan uw agenda.

Kosten:
De cursus omvat in totaal 10 lessen: 1 Theorielessen en 9 Praktijklessen. U heeft de keuze uit 2 prijskaartjes:

Groepsles Privéles
- Kosten: € 125 voor 10 lessen
- Lessen op een vaste dag en tijd
- Er kan een wachttijd zijn tot er een nieuwe groep start
- Als u verhinderd bent, mist u een les, inhalen is niet mogelijk
- Meerdere cursisten dus langere lesduur (1 uur)
- Meer wachttijd omdat alle cursisten de oefeningen moeten uitvoeren
- Verdeelde aandacht, er is uiteraard ruimte voor individuele vragen !

Eerstvolgende startdatum:
Dinsdag 25 november van 20:00-21:00 uur
- Kosten € 175 voor 10 lessen
- Lessen wanneer het u uitkomt
- Direct beginnen
- Als u verhinderd bent plannen we een nieuwe afspraak in
- Een half uur effectief en intensief trainen
- Geen wacht op medecursisten, u bent de hele les bezig met uw hond
- Alle aandacht is op u en uw hond gericht.

Uiteraard zijn de groepslessen ook van hoog niveau, maar de praktijk wijst uit dat privéles vele malen effectiever is. U bent ook veel flexibeler omdat u niet gebonden bent aan een vaste dag en tijd. Dat heeft uiteraard wel de voorkeur, maar als het een keer niet uitkomt dan verschuiven we de les gewoon. Als er na de cursus nog specifieke aandachtspunten zijn dan kunt u gewoon doorgaan met lessen, net zolang als u zelf nodig vindt.

Leeftijd hond:
Met 8 weken zult u waarschijnlijk uw pup op kunnen halen. Wij raden u aan de Theorieles te boeken voordat de pup bij u in huis komt. Wij zullen u dan ook uitleggen hoe u de naam aan kunt leren, dat is uw huiswerk voor de eerste week (in de 9e week van de pup). In die week krijgt uw pup ook de 2e inenting als het goed is. De week daarna kunt u beginnen met de praktijk. Overigens: Als uw hond wat ouder is dan is dat geen enkel probleem, u kunt met 8 weken beginnen maar ook met 16 weken of met 10 maanden.

Aanmelden

Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden, wij zullen dan contact met u opnemen.
Als u nog eerst wat vragen heeft dan kunt u ons uiteraard ook een bericht sturen.

Aanmelding puppycursus